VPRO Boeken

Wim Brands is met zijn programma Boeken voor de opname ook neer gestreken in Studio Hortus in Amsterdam. En voor zijn team verzorgen wij de lunch en de benodigde catering tussendoor en na afloop van de uitzending. Toch een eer om de beroemde kinderboekenschrijver Guus Kuijer te mogen verzorgen!

 

Biologische producten en op zonne-energie 

Net als veel collega's werken wij al jaren met alleen biologische en streekproducten. En sinds dezen maand hangen tegen de hele 28 meter dak van onze keuken zonnepanelen. Dus de keukenmachines waarmee wij werken draaien nu op zonne-energie. En onder de keuken is een enorme tank geplaatst waarin regenwater wordt opgevangen waar straks natuurlijk de moestuin weer mee wordt besproeid!

 

Zomergasten ook te gast bij Aan Tafel Graag

In juli en augustus zorgden wij dat presentator Wilfried de Jong en zijn wekelijkse gast de lange uitzending van Zomergasten niet met lege maag starten. Wij zijn er trots op dat we na Buitenhof ook dit prestigieuze programma culinair mogen ondersteunen.

 

Buitenhof ontbijt en luncht bij Aan Tafel Graag

Aan Tafel Graag verzorgt alweer ruim 3 jaar iedere zondag het ontbijt voor de redactie en de crew. Na afloop van het programma bereiden wij een mooie lunch voor de studiogasten en de redactie. Een eervolle opdracht vinden wij!

 

Keet Smakelijk

Het kookboek 'Keet Smakelijk' begon met een simpele vraag. Laura Emmelkamp en Scato van Opstall wilden hun kinderen groente leren eten - maar wel met plezier. Al snel kwamen er steeds meer vragen bij. Is onbespoten echt beter of alleen maar duurder? Waarom worden kinderen steeds dikker? Hoe maak je slow food als je haast hebt. De antwoorden staan in dit boek. Met vrolijke recepten, onweerstaanbare foto's, maffe verhalen en onmisbare feiten. www.keetsmakelijk.nl

 

Slow Food beweging verzet zich tegen eenvormig voedsel

De Française Corinne Gouget heeft vanaf de jaren negentig wereldwijd de resultaten van onderzoeken naar E-nummers opgevraagd en verzameld. Deze gegevens heeft ze gebundeld in een handige gids. Wanneer meerdere onderzoeken tot de conclusie kwamen dat een E-nummer risico's met zich mee zou brengen, werd dit E-nummer als risicovol bestempeld of zelfs afgeraden. Uit vele onderzoeken kwamen geen risico's naar boven, simpelweg omdat deze betaald werden door voedselproducenten.

De Nederlandse vertaling van deze gids is al een aantal jaren op de markt en is een succes. Deze gids is nu ook beschikbaar als een handige iPhone-applicatie. Hiermee kun je snel opzoeken wat de risico's van de toegevoegde ingrediënten zijn, die op de verpakking vermeld staan.

 

I-phone culi app...Wat zit er in uw eten?

De Française Corinne Gouget heeft vanaf de jaren negentig wereldwijd de resultaten van onderzoeken naar E-nummers opgevraagd en verzameld. Deze gegevens heeft ze gebundeld in een handige gids. Wanneer meerdere onderzoeken tot de conclusie kwamen dat een E-nummer risico's met zich mee zou brengen, werd dit E-nummer als risicovol bestempeld of zelfs afgeraden. Uit vele onderzoeken kwamen geen risico's naar boven, simpelweg omdat deze betaald werden door voedselproducenten.

De Nederlandse vertaling van deze gids is al een aantal jaren op de markt en is een succes. Deze gids is nu ook beschikbaar als een handige iPhone-applicatie. Hiermee kun je snel opzoeken wat de risico's van de toegevoegde ingrediënten zijn, die op de verpakking vermeld staan.

 

Bij de KNVB!

In December kookten we in Zeist niet voor ‘onze jongens’ maar wel voor het begeleidings team en de Nederlandse sportpers. Zowel een vier-gangen diner als de aankleding werd in handen van Aan Tafel Graag gelegd. De Ronde Bar werd een eyecatcher in het lounge-restaurant van de KNVB en op de met led verlichte lange statafels serveerden we het volgende diner:

  • Huisgemaakte paté met pruimen
  • Cappuccino van aardperen
  • Gebakken rode poon met een saus mousseline
  • Gekonfijt kwartelboutje met gebakken wilde spinazie en la ratte aardappel
  • Tiramisu met een espressosorbet

 

Intiem diner bij Alerio Capital Services

Niet in een restaurant in Amsterdam waar Alerio gevestigd is maar bij een van de directieleden thuis werd voor 6 personen een mooi diner verzorgd. Uit Amsterdam ontvingen we wel het volgende e-mail bericht.

“Heel erg veel dank voor de geweldige catering gister. Het was allemaal even lekker en we zitten hier nog zwaar na te genieten van het heerlijke eten. Erg luxe om gast in je eigen huis te mogen zijn !!”

Wij schotelden het volgende voor:

Amuses

  • Stukje gebraden duif met gestoofde prei en glacé van rode port op lepeltje
  • Crostini met zeebaars met tomaat en kappertjes

Diner

  • Taartje van bospaddenstoelen met venkelmousse en rodewijnsiroop
  • Cappuccino van aardperen
  • Schieteend met gekaramelliseerde sjalotjes en ruccolastamppot
  • Nougat glacé
Ontwerp & Realisatie: © 2014 VisieCom