Kookboek-tip van Eva

'Als je geen passie hebt voor koken krijg je het door Yvette van Boven op een presenteerblaadje aangereikt!'

Een van mijn favoriete recepten uit haar boek: Romige soep van topinamboer met gebakken pastinaak en paddestoelen

1 kg topinamboer
het sap van ½ citroen
3 eetl. olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
200 ml witte wijn
800 ml kippen- of groentebouillon
125ml slagroom
1 pastinaak
1 teentje knoflook, gehakt
25 g roomboter
150 g gemengde bospaddestoelen in repen gescheurd
peper uit de molen en zout

Schil de topinamboer, snijd ze in gelijke stukken en schep het citroensap erdoor om verkleuren te voorkomen. Verwarm wat olie in een ruime pan. Fruit de sjalotten glazig, voeg de topinamboer toe, bak die even mee en blus af met witte wijn. Laat hem iets inkoken en giet dan de bouillon erbij. Laat 20 minuten op laag vuur koken tot de topinamboer gaar is. Pureer de soep met een staafmixer tot hij helemaal glad is. Giet de room erbij en roer goed door. Schil de pastinaak en snijd hem in dunne schijfjes. Verhit de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddestoel snel aan beide zijden samen met wat knoflook knapperig. Maal er ruim peper en zout boven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddestoel erop.

 

 

Ontwerp & Realisatie: © 2014 VisieCom