Favoriete recept van Simone van Wissen

Salade Floriade
Simone van Wissen, Freshfields Bruckhaus Deringer

Ingredienten salade
2 maiskip filets
4  middel grote tomaten
1 rijpe avocado
6 kropjes little gemsla
4 takjes Thijm
2 teentjes Knoflook
Snufje zout
Vers gemalen peper

Ingredienten Gember soya dressing
1 eetlepel (el) Soy sauce (Kikkoman)
1 el Mirin (zoete Japanse rijstwijn)
1 theelepel (tl) Mosterd
3 el zonnebloemolie
Halve limoen geperst
Stukje verse gember

Bereiding Tomaten
Was en snij de 4 middelgrote tomaten in parten en leg ze op een ovenplaat of vuurvaste  schaal
Hak 2 knoflook teentjes
Pluk de 4 takjes thijm
Voeg de thijm en de gehakte knoflook bij de tomaatpartjes
Sprenkel wat olijfolie er overheen, snufje zout en versgemalen peper
Droog op +/- 80 graden de tomaten in de oven, deze op een kier laten (lepel of stukje folie tussen de deur en oven) , 30 minuten lang

Bereiding dressing
In een schaal mosterd, mirin,  soy sauce, zonnebloemolie en limoensap
Rasp vervolgens het stukje verse gember door de dressing heen
Roer alles door elkaar en proef of de verse gember genoeg is (gember mag niet overheersen)

Bereiding maiskip
De gril of pan licht invetten  met zonnebloemolie
Bak of gril de maiskip tot dat het gaar is

Opmaak
Verdeel intussen de geplukte little gemslablaadjes over 2 diepe borden
Avocado in partjes snijden en leg ze op de little gemslablaadjes
Maiskip file over de lengte in dunne plakjes snijden
Verdeel de gesneden maiskip over de avocado
Maak af met partjes gedroogde tomaat en sprenkel de dressing erover heen.

Namens Simone smakelijk eten!

 

 Tomatensoep met verse gember en honing
Tanno van Waarde van VisieCom.com

1 runderschenkel
3 blokjes runderbouillon
2 teentjes knoflook
2 blikken tomatenpuree
Gemberwortel (geraspt 1 eetlepel)
Honing (2 eetlepels)
Gepelde tomaten (3 blikken)
(als ik tijd heb gebruik ik verse tomaten,iets meer werk maar nog lekkerder!)
Citroen (uitgeperst)
Zout, peper
Lente-uitjes

Runderschenkel en drie blokjes runderbouillon in 1,5 liter water laten trekken tot schenkelvlees gaar is. 
Vlees van schenkel in kleine stukjes snijden en terug in bouillon doen. 
Knoflook persen. 
Vocht van gepelde tomaten gieten en pureren in keukenmachine. 
Knoflook, gepelde tomaten, tomatenpuree, citroensap en honing toevoegen aan bouillon. 
Naar smaak peper en zout toevoegen en eventueel extra honing naar smaak.

Voor het opdienen wat in ringetjes gesneden lenteui toevoegen.

Ontwerp & Realisatie: © 2014 VisieCom